Квіт анонсував збільшення доступу українських вишів до грантів Євросоюзу

Сергій Квіт, міністр освіти України, анонсував підписання програмами "Горизонт- 2012", яка передбачить збільшення доступу до європейських грантів вітчизняним вишам

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

"Уряд буде приймати рішення про вступ до європейської грантової програми. Її обсяг 80 млрд євро. І в наш час, коли ми маємо проблеми з фінансуванням університетів, це значна подія в освітньому житті", - наголосив Квіт під час сьогоднішнього засідання Кабміну.

Відомо, що 20 березня відбудеться формальне підписання цієї угоди між Україною та європейськими представниками.

Квіт також зазначив, що українські університети будуть конкурувати з країнами в Західній Європі у боротьбі за гранти. 

Аби допомогти керівникам вітчизняних вишів розібратися, як користуватися цією програмою, будуть проводитися спеціальні тренінги.

Нагадаємо, що програма Європейського Союзу "Горизонт 2020" розрахована на 7 років (2014-2020 роки) та орієнтована на підтримку дослідницької та інноваційної діяльності в усіх сферах суспільного життя - від фундаментальних наук до впровадження інновацій в реальний сектор економіки. Пріоритети програми "Горизонт 2020" - сприяння фундаментальним науковим дослідженням, підвищення конкурентоспроможності виробництва, розвиток ІКТ, нанотехнологій, нового матеріалознавства, біотехнологій та космічної галузі, а також пошук відповідей на найбільш гострі соціальні виклики в сфері охорони здоров’я, екології та демографії.
Загальний обсяг фінансування підтримки досліджень та інновацій у рамках програми передбачений у розмірі понад 70 млрд євро.

Україна увійшла до 11-ти провідних наукових країн світу, які визначені ключовими стратегічними партнерами ЄС в програмі ЄС "Горизонт 2020", а також наша держава визнана єдиним стратегічним партнером Євросоюзу у Східній Європі.