Організатору "шевченківського" мітингу в Криму пропонують піти з роботи "за власним бажанням", - ЗМІ

Організатора акції з нагоди 201-ї річниці з дня народження українського письменника Тараса Шевченка, яка відбулася в понеділок, 9 березня, в Сімферополі, просять написати заяву про звільнення з роботи за власним бажанням

Леонід Кузьмін працює викладачем в одній з сімферопольських шкіл. За його словами, адміністрація навчального закладу заявила, що викладачам брати участь у мітингах заборонено, передає Еспресо.TV з посиланням на "Кримську службу новин".

Також йому натякнули, що з такими політичними переконаннями виховувати дітей не можна.

"Сьогодні прибув на свою роботу, і при спілкуванні з директором школи мені було сказано, що неприпустимо участь у мітингах, як співробітнику школи, і необхідно написати заяву про звільнення за власним бажанням. Я писати заяву не буду, оскільки я не порушую законодавство Російської Федерації про освіту або інше законодавство, пов'язане з моєю професією", - розповів Кузьмін у коментарі журналістам телеканалу ATR.

Нагадаємо, організатора і двох учасників акції з нагоди дня народження Тараса Шевченка затримала поліція, проте пізніше всіх їх відпустили. Тим не менш, Леоніду Кузьміну інкримінують порушення проведення масового заходу, а ще двом учасникам мітингу - використання забороненої символіки, якою вважають в Криму державний прапор України. Їм загрожує штраф до 15 тисяч рублів або арешт до 15 діб.