Прем'єр Польщі: Конфлікт в Україні - найбільша криза в Європі з часів холодної війни

Конфлікт на сході України є першим, в якому проливається кров за ЄС. Це найбільша криза в Європі від часів холодної війни

Про це заявила прем'єр-міністр Польщі Ева Копач в ефірі телеканалу "TVP1", передає Еспресо.TV з посиланням на "Польське радіо".

"Конфлікт у східній Україні – це найбільша криза в Європі від часів холодної війни", - заявила прем’єр Польщі.

За її словами, ігнорування цієї ситуації є легковажним, але і надсилання сигналів, які б викликали неспокій серед громадян Польщі, або іншої європейської держави, було б також перебільшенням.

Вона наголосила, що конфлікт в Україні є першим, де проливається кров за Європейський Союз.

"Ми повинні балансувати між дуже великим прагненням гарантувати безпеку своїй країні і своїм громадянам, та, водночас, боротися за те, за що сьогодні бореться Україна, вперше, насправді, проливаючи кров за Європейський Союз та за спроби інтеграції зі спільнотою", - сказала прем’єр.

На її думку, Україна, що бореться за свій суверенітет та право бути частиною західної Європи, бачить у цьому можливість для власного розвитку.

"І це їхнє суверенне рішення треба шанувати. З іншого боку, треба засудити того, хто не поважає такого рішення", - зазначила глава уряду.

Копач також переконана, що сила польської безпеки - в силі НАТО. Вона нагадала, що в Польщі видатки на оборону складають відтепер 2% ВВП.