Росія і Північна Корея планують оголосити рік дружби між двома країнами

КНДР і Росія мають намір оголосити 2015 рік, коли відзначаються 70-річчя визволення Кореї і перемоги у Другій світовій війні, роком дружби між двома країнами

Про це повідомляє північнокорейське агентство ЦТАК, пише "Інтерфакс".

Як зазначає агентство, рік дружби між двома країнами планується провести з метою розвитку двосторонніх відносин і виходу на новий, більш високий щабель у різних областях, включаючи політику, економіку і культуру в рамках взаємної домовленості.

Протягом усього року планується активізувати обміни делегаціями та контактами між національними установами і регіонами, а також проводити спільні культурні заходи в Пхеньяні і в Москві, а також в інших містах двох країн.

У середині лютого повідомлялося, що Росія, Китай і КНДР планують створити міжнародну безвізову туристичну територію в північно-східній прикордонній зоні. Як повідомляло агентство "Сіньхуа", вільна від віз територія може з'явиться поруч з річкою Туманною, уздовж якої проходять межі між Китаєм і КНДР, а також між КНДР і Росією.

Раніше також стало відомо, що у святкуванні 70-річчя перемоги в Москві братиме участь північнокорейський лідер Кім Чен Ин. Тоді ж повідомлялося, що близько 20 глав держав дали згоду приїхати в Москву на травневі свята.