США не надаватимуть летальну зброю Україні, щоб "не збільшити кровопролиття"

Президент США Барак Обама вважає, що на нинішньому етапі американська летальна зброя для України може тільки посилити конфлікт

Про це зазначив у середу речник Білого дому Джош Ернест, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Передусім, постачання летальної зброї в Україну може призвести до більшого кровопролиття, а ми намагаємося цього уникнути", - зазначив представник адміністрації.

Крім того, підкреслив він, президент США вважає, що розв'язання збройного конфлікту в Україні не лежить у військовій площині. "Було би нерозумним, якби США поставляли стільки озброєння українській армії, щоб вона могла подолати військову операцію, яку зараз підтримує Росія", - зауважив він.

Водночас Ернест зазначив, що "поставки зброї (в Україну – ред.) могли би також призвести до ескалації конфлікту". Він пояснив позицію Білого дому тим, що зміцнення української армії може викликати реакцію у відповідь з боку Росії та сепаратистів, яких вона підтримує.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що США надасть Україні додаткову військову нелетальну допомогу.

За інформацією журналістки Мирослави Гонґадзе, "все має надійти найближчими тижнями".

Пізніше президент Петро Порошенко повідомив, що США передадуть "дрони, системи зв'язку, радари для визначення мінометних та артилерійських позицій, прилади нічного бачення та інші засоби загальною вартістю 75 мільйонів доларів, а також 230 військових автомобілів".