Лондонський ісламіст "затулив рота" телеведучій у прямому ефірі

У прямому ефірі ліванського телеканалу al-Jadeed лондонський ісламіст дозволив собі нагрубити телеведучій в прямому ефірі, бо вона жінка

Лондонський ісламіст Хані Аль-Себаї, якого запросили для короткого коментаря до ефіру телеканалу al-Jadeed, в якості аргументації власної думки сказав ведучій в студії "Замовкни". Ліванська телеведуча не піддалася емоціям, але вирішила захистити свою гідність, повідомляє The Guardian.

Ріма Каракі проводила інтерв’ю з екстремістським священнослужителем. Вона запитала в Аль-Себаї, що він думає про те, що двоє християн приєдналися до бойовиків "ісламської держави". Чоловік почав відхилятися від теми і розповідати про історію участі християн на Близькому Сході.

"Докторе Аль-Себаї, давайте зосередимось на теперішньому", - зауважила Каракі, додавши, що час для обговорення в ефірі обмежений.

На це інтерв’юйований жорстко зазначив: "Слухай, не перебивай мене. Я відповім так, як мені подобається. Що це за поведінка така?"

Коли через час Каракія вдруге нагадала на часові обмеження, Аль-Себаї втратив рівновагу і сказав: "Заткнися. Що ж, я можу продовжувати".

Також він спробував додати щось, почавши словами "ви берете в мене інтерв’ю, ви жінка, яка…", але в цей момент його мікрофон був вимкнутий. 

Каракія сказала гостю: "Секундочку, або є взаємоповага, або розмова закінчена" – та припинила інтерв’ю.

Ріма Каракія, яка сама є професоркою університету, сказала, що була повинна постояти за себе. Каракія зазначила, що не намагалася створити шоу в ефірі, для неї це не було відстоювання прав жінок напередодні 8 березня, це було питанням самоповаги.

"Якби я йому не відповіла, я б ненавиділа себе. А я не хочу себе ненавидіти", - сказала вона пізніше.

"Це моя робота - пом'якшувати розмову. І я відчувала, що то було моє право перервати його. Я відповідальна за ефір і я вирішую, яка в нас тема. Тому я маю корегувати, коли хтось відхиляється від теми. Він вирішив говорити в зневажливій формі, і мені довелося перервати інтерв’ю", - сказала вона.

Трихвилинне відео з англійськими субтитрами з'явилося напередодні Міжнародного дня боротьби за права жінок і за кілька днів набрало 5 мільйонів переглядів на YouTube.