Триразове харчування не є гарантією міцного здоров'я, - дослідження

Вчені вважають, що чітке дотримування режиму харчування може навіть шкідливо вплинути на наше здоров'я, оскільки ця звичка залишилась від середньовіччя

Триразове харчування є частиною щоденної рутини. Однак нещодавно вчені заявили, що немає жодних доказів того, що харчування тричі на день є однією з причин для міцного здоров'я, пише The Daily Mail.

Натомість, пропускання прийомів їжі або голодування може бути кращим для нашого здоров'я, аніж дотримання чіткого режиму. Історик Ебігейл Керролл вважає, що поселенці, які приходили на нові землі, їли в чітко регламентований час і вважали це "цивілізованим", натомість заперечуючи традиції місцевих жителів, звички яких залежали від сезону, а також враховували піст. 

Триразове харчування було оголошене як здорове, хоча, насправді, не було доказів цьому твердженню. 

Вчені зауважують, що сніданок вважається найбільш корисною частиною харчування через чисельні рекламні кампанії зернових та соків. Минулорічне дослідження показало, що не було жодних відмінностей у здоров'ї людей, які снідали, і тих, хто уникав сніданку. Інше дослідження показало, що сніданок жодним чином не впливав на схуднення, він не мав значення для тих, хто намагався втратити вагу.

Британське дослідження показало, що немає жодної різниці: їсть людина три великі порції в день чи шість маленьких. Також у 2014 році вчені спостерігали за жінками, які їли 2 рази на день і тими, хто їв 5 разів на день. Жодної різниці не було.

Дослідження показало, що голодування, яке вважається неприйнятним для багатьох цивілізованих країн, є корисним для здоров'я. Наприклад, голодування 2-4 дні кожні 6 місяців є корисним, оскільки тоді тіло переходить в режим "виживання", використовує жири і руйнує старі клітини. Це викликає регенерацію імунної системи, що забезпечує кращий захист від інфекцій та хвороб, вважають експерти.