У Роcії робітникам, які будують стадіон до ЧС-2018, не платять гроші

Бригаді з 50 робітників, які будували у Петербурзі футбольний стадіон "Зеніт-Арена", не виплатили зарплату 14 млн. рублів

Поки що будівельники сподіваються вирішити питання про погашення заборгованості в досудовому порядку, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Позов не поданий, (з компаніями) ведуться переговори. Сподіваємося, що питання буде вирішено у позасудовому порядку", - каже голова колегії адвокатів "Призовник" Аркадій Чаплигін.

За його словами, бригада будівельників займалася монтажем теплового та електрообладнання за договорами підряду з компаніями "Партнер" та "Капітал", укладеним у вересні 2014 року. Адвокат стверджує, що гроші вони отримали тільки за перший місяць, а з жовтня монтажникам і зварювальникам зарплата не виплачувалася.

За даними юриста, договори були підписані не з генпідрядником стадіону - "Трансбуд" найняв субпідрядників, і один з них уклав договір з "Капіталом" і "Партнером".

Робітники стверджують, що спочатку приходили влаштовуватися в компанію "Капітал", але там же їм видавали договір на "Партнера". Той, у свою чергу, був підрядником у "СтройЕлектроМонтажа N5" (СЕМ N5), а СЕМ N5 - у генпідрядника будівництва - "Трансстроя".

У прес-службі корпорації "Трансбуд" запевняють, що виконують свої контрактні зобов'язання, "зокрема, - у повному обсязі розплачуючись з організаціями, задіяними на будівництві об'єкта".

Компанія "СтройЕлектроМонтаж N5" уточнила, що у неї "не було ніяких взаємовідносин з компаніями "Капітал" і "Партнер", а послугами підрядних організацій вона не користується, "тому говорити про заборгованість перед працівниками цих організацій не має сенсу".

Стадіон "Зеніт-Арена" з викатним полем і розсувним дахом будується в західній частині Крестовського острова з 2007 року. Вартість об'єкту склала 34,9 млрд. рублів. Відкрити арену планується в травні 2016 року. Її готовність на даний момент оцінюється в 65 відсотків. Стадіон прийме матчі чемпіонату світу-2018.

Нагадаємо, півтора роки тому Катар, який прийме ЧС-2022, звинувачували у використанні праці рабів.