В Україні проведуть фестиваль австрійського кіно

У чотирьох містах України відбудеться "Тиждень австрійського кіно"

Фестиваль "Тиждень австрійського кіно" стартує в Києві 19 березня, а потім покази пройдуть у Чернівцях, Харкові та Одесі, повідомляє "Артхаус Трафік".

Кіноогляд збирає найяскравіші картини з Австрії, зняті за останні роки. У 2015 році фестиваль відбудеться вже в четвертий раз.

Фестиваль відкриє сучасна постановка опери Моцарта "Так чинять усі жінки". Мінімалістична робота режисера Клауса Гута була вперше представлена глядачам на Зальцбурзькому фестивалі, одному з головних оперних заходів світу. Гострих відчуттів в програму додасть австрійський фільм жахів "На добраніч, мама". За сюжетом двоє близнюків перестають впізнавати свою матір після пластичної операції.

Соціальна драма "Тріщини в бетоні" Умута Дага розповість про виворіт європейського благополуччя. Романтичним традиціям 19 століття присвячена мелодрама "Безрозсудне кохання". Головний герой - запальний поет Генріх фон Кляйст, який мріє про самогубство з коханою жінкою.

Крім того, на гостей "Тижня австрійського кіно" чекає підбірка найкращих короткометражок з міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA, який щорічно проходить в австрійському Лінці і презентує передові візуальні технології.

Фільми будуть показані мовою оригіналу з українськими субтитрами. 

Дати старту фестивалю в містах України:

Київ - кінотеатр "Київ" - з 19 березня;
Чернівці - Literatur Cafе - з 20 березня;
Харків - кінотеатр "8 ½" - з 9 квітня;
Одеса - кінотеатр "Родина" - з 16 квітня.