Чеченський письменник звинувачує режисера "Аватара" Кемерона у плагіаті

Письменник з Чечні Руслан Закрієв подасть до суду на голлівудського режисера, адже впевнений, що той поцупив з його книги деякі епізоди для "Аватара"

Чеченський письменник Руслан Закрієв звинувачує автора фільму, що зібрав у світовому прокаті кілька мільярдів доларів, в плагіаті, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Русскую службу новостей".

Письменник опублікував свою книгу на сайті Проза.ру в 2002 році, а фільм вийшов в прокат в 2009. Тому Закрієв вирішив, що Джеймс Кемерон використовував в основі кіносценарію його роман "Секретна зброя". Тож тепер автор книги через суд готується довести свою причетність до картини. 

Фільм заробив у світовому прокаті мільярди доларів і став найкасовішим фільмом 2009 року. Собі Закрієв хоче відсудити третину. "Один мільярд доларів, з трьох мільярдів доларів, які заробив Кемерон, він нам повинен віддати. Я хочу створити кіностудію і знімати фільми. У мене багато творів, а кіностудії немає", - сказав він.

Закрієв навіть писав листи Камерону. У відповідях Кемерон дав зрозуміти, що почав роботу над фільмом в далекому 94-му році, але через відсутність технічних можливостей відклав роботу на 10 років.

Тим не менш, Закрієв не зупиняється і збирає матеріали для судового розгляду. На цю справу піде не один рік, каже адвокат Дмитро Казацкер, який уважно вивчає листи Кемерона. У США чимало авторів стверджують, що частинка "Аватара" вкрадена в них. Тому, як зазначив сам Кемерон, Закрієву доведеться встати в чергу.