Квіт за 100 днів роботи поновив угоду про науково-технічну співпрацю України з ЄС

Міністр освіти та науки провів низку реформ щодо надання автономії вишам та збільшення їхніх прав

Про це міністр освіти і науки України Сергій Квіт повідомив у звіті " 100 днів діяльності Уряду: шлях до стабілізації", опублікованому на сайті Кабміну, пише Еспресо.TV.

У рамках імплементації Закону України "Про вищу освіту" розпочався процес надання автономії вищим навчальним закладам, зокрема, відбувається розширення академічних, фінансових та організаційних прав ВНЗ. 

Міністр зауважив, що також розроблений і винесений на погодження закон, що стосується реформування професійно-технічної освіти. Розроблена концепція нового закону "Про освіту".

Окрім цього, впроваджено новий електронний механізм відбору підручників. Поновлено дію угоди про науково-технічне співробітництво між Україною і ЄС. Успішно проведені переговори щодо приєднання України до програми ЄС з досліджень та інновацій "Горизонт 2020".

Щодо того, над чим наразі працює міністерство, Квіт зауважив, що відбувається активне впровадження закону України "Про вищу освіту". 

"Входження України в Європейський дослідницький простір та отримання статусу асоційованого члена програми "Горизонт 2020". Реформування дошкільної, середньої, професійно-технічної, позашкільної освіти згідно з європейськими стандартами. Зокрема, підготовка та подання на розгляд Парламенту проектів законів "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо професійно-технічної освіти", "Про науку і науково-технічну діяльність", а також "Про освіту", - перерахував нагальні питання роботи Сергій Квіт.