Кицюк заперечує, що засудив саме "автомайданівця"

Відсторонений на час слідства суддя Печерського райсуду Віктор Кицюк каже, що потерпілий у його справі не є колишнім автомайданівцем

Про це він заявив на судовому засіданні у Вінниці, передає Еспресо.TV з посиланням на 
"Укрінформ".

"Жодних доказів причетності Михайла Черкасенка до Автомайдану сторона обвинувачення не надала", - зауважив Кицюк.

За його словами, лише повідомлення Черкасенка та його свідків про участь в автомайдані "не є доказом". Інших же, мовляв, у справі немає.

Об 18.47 суд прийняв рішення перенести засідання на завтра - п'ятницю 13 березня.

Нагадаємо, судді Печерського районного суду Києва Оксана Царевич і Віктор Кицюк підозрюються в тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, постановили завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення відносно активістів "Автомайдану" і в інших справах. Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декількох осіб у січні минулого року.

Зазначимо, 14 січня 2014 року суддя Печерського суду Києва Віктор Кицюк ухвалив рішення, яким позбавив Черкасенка права керування транспортним засобом на півроку. У подальшому суд апеляційної інстанції  скасував це рішення, посилаючись на те, що суд першої інстанції під головуванням Кицюка взяв за основу при ухваленні рішення складений ДАІ протокол, водночас відкинувши інші докази.

Генпрокуратура, обвинувачуючи Кицюка за ч.2 ст. 375 Кримінального кодексу України, неодноразово наголошувала, що їхній головний потерпілий – учасник автомайдану.