Польща хоче придбати крилаті ракети "Томогавк"

Міністерство національної оборони Польщі звернулося до США з запитом про можливість придбання крилатих ракет "Томагавк" морського базування

Цю інформацію підтвердив сьогодні в ефірі Польського радіо віце-прем'єр, міністр оборони республіки Томаш Семоняк, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на NG.ru.

"Ми готуємося до закупівлі підводного човна нового типу і одне з озброєнь, яке ми хочемо отримати, це крилаті ракети. Ми запитуємо, чи готові держави поставляти їх нам. Це настільки сучасна зброя, що для цього (поставки ракет) в кожній окремій країні необхідно спеціальний дозвіл. Ми просто повинні це знати ", - уточнив він.

За словами Семоняка, Польща звернулася з цього питання не тільки до США, а й інших країн. "Ми хочемо розпочати процес (купівлі) вже цього року. Плануємо отримати три підводні човни до 2030 року", - додав міністр.

Придбання трьох підводних човнів з ракетами - це складова частина програми модернізації збройних сил Польщі. Підписання угод з потенційним постачальником заплановано на другу половину 2016 року. Поставка може бути виконана в 2022 році.

"Томагавки" стоять на озброєнні США і Великобританії.