Снєгирьов розповів, де в Луганську терористи зберігають бойову техніку

Спеціальна моніторингова комісія ОБСЄ спостерігає відведення техніки терористами, однак не може верифікувати відведення, бо для цього необхідно мати базові дані: де озброєння базуються на даний час, якими маршрутами їх будуть відводити, а також місця, де важкі озброєння будуть сконцентровані/зберігатися

Співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов вирішив допомогти спостерігачам ОБСЄ та розмістив координати складів зброї терористів у Луганську, передає Еспресо.TV.

"Вирішив піти на зустріч Місії і надати інформацію щодо місць зберігання важкої техніки та систем РЗВ бойовиків на території Луганської області, з тим щоби її представники мали можливість переконатися, що на території області, яка знаходиться під контролем НЗФ, процес відводу носить бутафорський, декларативний характер", - написав активіст на своїй сторінці у "Фейсбуці".

1) м.Луганськ, вул.Боженка,148. Місце зберігання важкої бронетехніки та систем залпового вогню "Град".

Координати: 48.517063 39.302927

2) м.Луганськ, с.Ювілейне, вул. Артема,1а. Місце зберігання важкої техніки.

Координати: 48.547075 39.174515

3) м.Луганськ, с.Ювілейне, шахта Мащенська, мехцех. Ремонт та зберігання важкої бронетехніки.

Координати: 48.523323 39.196643

Снєгирьов також відзначив, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, виступаючи в центральному штабі збройних сил НАТО в Європі у бельгійському Монсі, заявив, що важке озброєння з боку сепаратистів відводиться, однак, невідомо куди його відводять.

"З риторики НАТО видно: там підозрюють, що відведення озброєнь сепаратистами проводиться, можливо, для приготувань до нового наступу", - відзначив він.

"Фактично, йдеться про те, що російські війська і місцеві бандформування активно перегруповуються і активізують ресурси матеріального забезпечення, відновлюючи боєздатність та формують ударні групи в місцях ймовірного наступу, а саме: Станиця Луганська та м.Щастя", - написав Снєгирьов.

"Надані мною координати-це контрольований витік інформації. В цю категорію входить тільки та інформація і ті координати, за якими, через режим "перемир'я", не може бути завданий вогневий удар силами ЗСУ. Всі зазначені об'єкти вимагають ретельної уваги з боку спостерігачів ОБСЄ", - наголосив активіст.