У Криму затягують початок засідання суду у справі затриманих під час акції вшанування пам'яті Шевченка

У Криму судитимуть активістів, які прийшли до сімферопольського парку 9 березня, аби вшанувати пам'ять українського письменника

У Сімферополі затягують з початком засідання суду в адміністративній справі щодо учасників акції пам'яті українського поета Тараса Шевченка, призначене на 10 ранку за місцевим часом 12 березня, повідомляють Крим. Реалії.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реаліі, який знаходиться у будівлі Залізничного районного суду Сімферополя, першим повинні розглядати справу активіста Вільдара Шукурджиєва, який вже знаходиться на місці, потім двох інших - Олександра Кравченка і Леоніда Кузьміна.

Сюди також у супроводі поліції приїхав свідок. Журналісти намагаються потрапити на засідання за допомогою відповідного клопотання до судді Наталії Уржумової.

11 березня судове слухання у справі учасників мітингу пам'яті Шевченка, затриманих 9 березня співробітниками поліції і відпущених після складання протоколу, перенесли на 12 березня. Засідання відстрочили на прохання адвоката активістів Еміля Курбедінова, який попросив ознайомитися з матеріалами справи.

Леонід Кузьмін, Вільдар Шукурджиєв та Олександр Кравченко були затримані 9 березня після акції в парку Гагаріна в Сімферополі з нагоди 201-ї річниці з дня народження українського письменника Тараса Шевченка і доставлені в Залізничний райвідділ поліції.

Формально їх звинуватили в порушенні встановленого порядку "організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування"(п. 2 ст. 20) Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації.

Організатора акції пам'яті Шевченка Леоніда Кузьміна звільнили з сімферопольською школи, де він працював учителем історії.