Гонтарева поговорила про стабілізацію курсу з тими, кого звинувачувала у розкраданні грошей (ФОТО)

Валерія Гонтарева в середу провела антикризову нараду з головами НБУ різних часів. Деяких з них вона на своєму отсанньому виступі у Раді звинуватила у видачі великого "рефінансу" та його не поверненні

В ньому взяли участь Степан Кубів, Віктор Ющенко, Володимир Стельмах, а також Борис Марков, передає Еспресо.TV з посиланням на офіційну сторінку у Фейсбуці НБУ.

"Учасники наради обговорили досвід і практики подолання криз в економіці та банківській системі, а також конкретні кроки по стабілізації банківської системи, досягнення фінансової стабільності і повернення довіри до банківської системи", - вказується в повідомленні НБУ.

Як зазначається, надалі подібні зустрічі робочої консультативної групи в даному складі, присвячені стратегічним принципам розвитку та актуальних питань функціонування Національного банку та банківської системи, будуть проходити на регулярній основі.

Нагадаємо, під час останнього виступу у Верховній Раді Валерія Гонтарева зазначила, що за каденцію прем'єра Тимошенка та голови НБУ Стельмаха було видано 77 млрд грн рефінансування, які не повернули.

Пізніше нардеп від БПП Юрій Луценко уточнив, що гроші роздавала не Тимошенко, а Стельмах та Ющенко.

"Вони роздавали рефінанс і виводили ці гроші. Тоді я, як міністр МВС, ініціював чимало справ щодо видачі рефінасування", - повідомив він.

Ці ж слова підтвердив нардеп від "Батьківщини" Сергій Соболєв.