Адвокат: Справу Давидової закрили, щоб приховати докази війни Росії на Донбасі

Кримінальне провадження стосовно громадянки Росії Світлани Давидової, яка звинувачувалася у державній зраді на користь України, було припинено, щоб приховати докази участі Росії у війні на Донбасі

Про це у своєму "Фейсбуці" повідомив адвокат Давидової Іван Павлов, передає Еспресо.TV.

"Нагадаю, Світлана звинувачувалася в тому, що подзвонила на гарячу лінію посольства України і поділилася своїми підозрами про відправку російських військовослужбовців в Донбас. Саме цей факт став приводом для порушення кримінальної справи за ст. 275 КК РФ. Такі справи зазвичай не обходяться без виробництва великої кількості експертиз. Одна з них повинна була відповісти на питання про достовірність відомостей, які розповсюдила Давидова. І ось нещодавно така експертиза була призначена", - написав Павлов.

На його думку, за підсумками експертизи у російської влади залишалося два шляхи для виходу з ситуації

"Перший: визнати відомості достовірними. Тоді розслідування справи Давидової б продовжилося, але разом з цим повинні були б з'явитися й інші кримінальні справи по звинуваченню тих, хто розв'язував агресивну війну", - підкреслив Павлов.

Адвокат додав, що в подібній ситуації справою могли зацікавитися міжнародні суди і трибунали.

"Другий шлях: визнати відомості недостовірними. Тоді ні про яке звинувачення та мови бути не могло. Як мовиться, на немає та суду немає. У цьому випадку справа повинна бути припинено за відсутністю складу злочину", - наголосив він.