ГПУ оголосила в розшук чотирьох "регіоналів" та комуніста через "закони 16 січня"

Генеральна прокуратура України оголосила в розшук колишніх народних депутатів та членів лічильної комісії Верховної Ради України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

Зокрема, оголошено у розшук  колишніх нардепів та членів Лічильної комісії Верховної Ради України Володимира Демидка, Андрія Пінчука, Станіслава Скубашевського, Ярослава Сухого (ПР)  та Олександра Зубчевського (КПУ).

У ГПУ зазначили,  їм оголошено про підозру розпочатого за фактом організації та проведення 16 січня 2014 голосування у Верховній Раді України за законопроекти, спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту.

Їм інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

"У зв’язку з тим, що вказані особи не з'являються до органу досудового розслідування, 12.03.2015 слідчим винесені постанови про оголошення їхнього розшуку", - зазначили у відомстві.

У ГПУ попередили, що якщо найближчим часом вказані підозрювані не з'являться до слідчого, то вона звернеться до суду з клопотаннями про надання дозволу на їхнє затримання та примусову доставку до суду для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.