Придніпровська ТЕС поновила свою роботу після аварійної зупинки

О 12:59 енергоблок № 8 ДТЕК Придніпровської ТЕС включено до мережі, і він почав генерувати електро- і теплоенергію, енергоблок несе навантаження 84 МВт і далі набирає потужність

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ДТЕК.

"Сьогодні о 07:08 дією аварійних захистів автоматично було відключено єдиний, що працював на той момент, енергоблок ТЕС - № 7, який ніс навантаження 101 МВт", - йдеться у повідомленні.

Для відновлення відпуску електроенергії в Об’єднану енергосистему України енергетики ДТЕК Придніпровської ТЕС оперативно почали пускові операції на енергоблоку № 8. Щоб підняти обладнання із холодного резерву, потрібно приблизно 4 години й високі обсяги природного газу для розпалювання котла.

Причину автоматичного спрацьовування системи регулювання й зупинки енергоблока № 7 з’ясовують.

"Повна зупинка Придніпровської ТЕС сталася вперше за 60 років експлуатації. Упродовж двох останніх місяців через катастрофічний брак вугілля станція змушена працювати одним енергоблоком. Це істотно знижує надійність її роботи й підвищує ризик відмови обладнання", - наголосили у ДТЕК.

В компанії повідомили, що завдяки зусиллям і професіоналізму енергетиків Придніпровської ТЕС станція відновлює свою роботу в енергосистемі після аварійної зупинки єдиного, який працював на той момент, енергоблока. 

Причини автоматичного спрацьовування технологічних захистів з’ясовує комісія ДТЕК, Придніпровської ТЕС і Державної інспекції з енергетичного нагляду у Дніпропетровській області.

Нагадаємо, Придніпровська ТЕС із 29 грудня 2014 року працює у критичних умовах через брак антрацитового вугілля на станції, вивезення якого із зони АТО ускладнено бойовими діями, руйнуваннями залізничних шляхів у Донецькій і Луганській області, а також тривалими процедурами огляду вантажів, через що склади із вугіллям простоюють по два тижні. Зараз запаси вугілля на Придніпровській ТЕС складають 33 тис. тонн, що не дозволяє станції працювати більш ніж одним блоком.