Російський адмірал похвалився, як армія РФ захопила Крим, а НАТО все "прогавило"

Операцію з блокування української армії під час референдуму вдалося успішно здійснити, тому що розвідка НАТО не встигла вчасно її відстежити

Про це повідомив командувач Чорноморським флотом РФ (1991-1992 роки) адмірал Ігор Касатонов, передає Еспресо.TV з посиланням на РИА Новости 

"У Криму розвідка НАТО проґавила все що можна і не можна. Одна з причин криється в режимі суворого радіомовчання у період зосередження угруповання, а також вміле використання севастопольської бази, транспортних бойових засобів, які доставляли збройні сили до Криму", - сказав Касатонов.

Він процитував слова генерал-полковника Олександра Волкова про "зелених чоловічків", які виявилися спецназом: "Було проведено блискуче зосередження сил спеціального призначення в Криму із застосуванням маскувальних заходів, несподіваних для українців, а також широкий набір заходів щодо завчасної дезінформації супротивника".

За словами Касатонова, те, що Чорноморський флот залишився в Криму  послужило основою для подальших дій. "Можна сказати, що ЧФ підготував плацдарм, офіцери знали, що діється навколо, де розташовані українські частини, сценарії розвитку подій пророблялися на картах. Тобто Чорноморський флот зі своїми завданнями впорався - були доставлені "ввічливі люди", з 27 на 28 лютого була узята Верховна рада Криму",- зазначив він.

На уточнююче питання адмірал пояснив, що ""ввічливі люди" - це армійський спецназ.