Розробляти нові нафтові родовища в Росії невигідно вже при ціні $60 за барель, - Міненерго

Податковий маневр в якості мотивації щодо збільшення нафтовидобутку в Росії втрачає свою актуальність при ціні на нафту в $60 за барель

Про це заявив на парламентських слуханнях у Держдумі заступник міністра енергетики Росії Кирило Молодцов, пише ТАСС.

"При ціні на нафту в 60 доларів за барель про мотивацію говорити навряд чи варто. Дана тенденція (щодо зниження ціни на нафту) не дозволяє залучати в розробку нові родовища і поклади", - сказав він.

Разом з тим заступник міністра пояснив, що при більш високій ціні на нафту податковий маневр, на думку як Міненерго, так і Мінфіну, виглядав би як ефективний інструмент для приросту видобутку в РФ.

Нагадаємо, з цього року в Росії стартував податковий маневр у нафтовій галузі: різке зниження мит на експорт сирої нафти протягом трьох років і такий же різкий ріст податку на видобуток корисних копалин. Маневр сильно знизить маржу в нафтопереробці через зростання внутрішніх цін на нафту, проте за планами повинен був принести додаткові доходи видобутку. Мета маневру - знизити залежність російського бюджету від експортних мит, які знижуються разом з ціною на нафту.
Детальніше читайте на УНІАН:http://economics.unian.ua/energetics/1055042-rozrobka-novih-rodovisch-nafti-v-rosiji-neaktualna-vje-pri-tsini-barelya-60.html