США не збираються допомагати Україні військовими

Сполучені Штати досі покладаються на дипломатичні шляхи розв'язання конфлікту в Україні та на нинішньому етапі не передбачають своєї військової присутності в ньому

Про це зазначила в п'ятницю в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джен Псакі, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Звичайно, ми зосереджені, і, я думаю, держсекретар Керрі та багато інших високопосадовців адміністрації США висловлювалися, що ми покладаємо надії на дипломатичний процес, повну імплементацію Мінських домовленостей", - зауважила представник Держдепу.

Вона підкреслила, що саме це, на переконання американської сторони, є "шляхом уперед", на чому Вашингтон і продовжує фокусувати свою увагу.

Відповідаючи на запитання щодо умов, за яких американські військові можуть бути залучені до врегулювання цього конфлікту, Псакі відповіла, що це рішення не розглядалося.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що не розглядає можливу миротворчу місію ООН на сході України як альтернативу мінським угодам.