В районі Авдіївки та Ясинуватої терористи розгорнули системи ППО

За минулу добу найбільш активні обстріли українських позицій і спроби наступальних дій з боку терористів відбувалися на маріупольському, донецькому і луганському напрямках

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

За його даними, бойовики неодноразово атакували і обстрілювали  позиції сил АТО як зі стрілецької зброї, так і з озброєнь, які повинні були бути відведеними від лінії зіткнення сторін - мінометів калібру 120 мм і артилерії (зокрема, бойовики  активно використовуються 152-мм САУ  "Акація").

На приморському напрямку відзначається маневрування бронетехніки російсько-терористичних військ перед передовими позиціями українських військ. Зокрема, зафіксовано переміщення 4-х танків на передньому краї і ще двох  танків та чотирьох  ББМ в глибині бойових порядків.

Крім того, зафіксована концентрація і зосередження підрозділів російсько-терористичних військ на ділянці Степне - Гранітне. За даними "ІС", в основному перекидання відбувається  через Старобешеве, а також через Донецк.

"При перекиданні озброєнь на іншу ділянку артилерійські системи зводяться в групи і попередньо концентруються в глибині бойових порядків (зображується нібито їх відведення)", - зазначив Тимчук.

Також зафіксовано перекидання на цю ділянку понад 300 бойовиків.

За рубежами  Амвросіївка- Комсомольське, а також в районі Сніжного- Шахтарська зафіксовано перекидання малими групами в цілому до 35 танків, 44 ББМ і до 30 інших транспортних одиниць (вантажівок, МТ-ЛБ тощо).

"У районі населених пукнтів Ясинувата та Авдіївка відзначається не тільки концентрація формувань російсько-терористичних військ, а й розгортання низки спеціальних підрозділів типу пересувних пунктів управління, станцій радіоелектронної боротьби (РЕБ), засобів ППО", - повідомив Тимчук.

У групі "ІС" нагадали, що на ділянці Майорський - Авдіївка розгорнута різнорідна ударна тактична група російсько-терористичних військ з базовим тиловим районом у Горлівці.

Повідомляється, що  протягом  двох останніх діб кількість живої сили в складі даної тактичної групи зросла з 3,5 тис. до 5 тис. чоловік.

Також фіксується перекидання до переднього краю невеликих тактичних груп зі складу даної ударної групи. "Зазвичай це кілька танків, близько 15-20 ББМ і декілька підрозділів з протитанковими засобами - протитанковими знаряддями МТ-12 або ПТРК - на армійських автомобілях", - уточнив експерт.