У Криму ФСБ затримала журналістку проукраїнського видання

Кореспондента "Центру журналістських розслідувань" Наталію Кокоріну, в квартиру якої вранці 13 березня прийшли співробітники ФСБ з обшуком, затримали

Про це повідомили колеги затриманої, передає Еспресо.TV з посиланням на "Крим.Реалії".

До цього, за інформацією "Центру журналістських розслідувань", співробітники ФСБ не допустили в квартиру, адвоката Джеміля Темішева, який прибув туди.

"Співробітники ФСБ навіть не відкрили двері, щоб упевнитися в тому, що я є адвокатом. Таким чином, є підстави говорити про те, що порушено вимоги частини 11 статті 182 КПК РФ "Підстави та порядок проведення обшуку". А саме: "При проведенні обшуку має право бути присутнім захисник, а також адвокат тієї особи, в приміщенні якого проводиться обшук". Тому в даному випадку є порушення прав громадян, щодо яких зараз здійснюються певні слідчі дії", - вважає Темішев.

За попередньою інформацією, журналістку везуть для продовження слідчих дій в управління ФСБ.

Раніше Наталія Кокоріна повідомила колегам, що близько восьмої години ранку п'ятниці її попросили приїхати на квартиру батьків (вона проживає окремо).

"Вранці зателефонував чоловік, представився дільничним Київського району і повідомив, що двері квартири, в якій я прописана і живуть мої батьки, зламані. У батьків телефони були відключені", - розповіла Кокоріна.

Після того як вона прибула в квартиру з нею зник зв'язок.

Нагадаємо, сьогодні співробітники ФСБ провели обшук в квартирі батьків ще однієї кримської журналістки Анни Андрієвської, яка після анексії півострова покинула Крим і зараз проживає в Києві. Батькові журналістки пред'явили рішення Сімферопольського суду, в якому сказано, що стосовно Андрієвської порушено кримінальну справу за матеріал, в якому нібито містяться заклики до повалення "влади" в Криму.