В Лисичанську відкрили Луганську обласну дитячу клінічну лікарню

У п’ятницю на базі міської дитячої лікарні м. Лисичанська урочисто відкрито Луганську обласну дитячу клінічну лікарню. Медзаклад прийматиме пацієнтів з усієї області по обидва боки лінії розмежування вогню

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Луганської облдержадміністрацції

"Це не просто зміна назви, адже в лікарню поставлене сучасне медичне обладнання, яке в кінці лютого в Сєвєродонецьк прибуло з Данії. Розгорнуто три нові операційні блоки, оновлено відділення реанімації та відділення патології новонароджених. Крім цього, відтепер тут працюватимуть три кафедри Луганського державного медичного університету, тому лікарня, в якій зараз є 160 ліжок, має статус клінічної", - йдеться у повідомленні.

"Створення обласних комунальних закладів раніше було прерогативою обласної ради. У нашій області облради немає, однак після створення військово-цивільної адміністрації ми обійшлися без так званих обласних обранців, котрі у важку для Луганщини хвилину розбіглися хто куди. Зараз у нас є повноваження облради в тому числі й на створення обласних комунальних закладів, що й дало нам можливість відкрити сьогодні цю дитячу лікарню", - сказав на відкритті лікарні очільник Луганщини Геннадій Москаль.

Відомо, що всі обласні лікувальні заклади залишилися на окупованій території, тому доводиться створювати нові, додав губернатор і повідомив, що розмістити всі в Сєвєродонецьку неможливо, та в цьому й немає потреби, тим більше, що Лисичанськ, Рубіжне і Сєвєродонецьк знаходяться поруч. 

"Найближчим часом плануємо створити тут ще один лікувальний заклад обласного рівня – онкологічний диспансер. Зараз він тимчасово розміщений у Кремінній, де лікарі приймають пацієнтів з усієї області і проводять операції. Однак приміщення для диспансеру замалі, тому хочемо перебазувати його в Лисичанськ у колишню міську лікарню №2, яка зараз пустує. Проведемо капітальний ремонт, завеземо обладнання, створимо нові робочі місця", - заявив глава Луганської ОДА.