Витончений бізнес: Companion назвав перших бізнес-леді країни

Ділове видання Companion опублікувало рейтинг кращих бізнес-леді України 2015 року. Найуспішнішою жінкою-керівником в алкогольній галузі країни стала Ілона Надводська, заступник голови правління Одеського коньячного заводу

Загальний підсумок рейтингу виводився на основі двох параметрів — голосування читачів і чоловіків топ-менеджерів. У результаті в складанні рейтингу взяли участь понад 1,5 тис. респондентів і близько 100 чоловіків топ-менеджерів. Кращих жінок-керівників визначали відразу в декількох основних галузевих сегментах бізнесу.

Список перших леді алкогольної галузі під назвою "Виробники чарівних еліксирів" очолила Ілона Надводська, заступник голови правління Одеського коньячного заводу. Як одна з найбільш авторитетних жінок-керівників алкогольної сфери, Надводська кілька років поспіль входить у ТОП-10 провідних бізнес-леді України за версією різних ділових видань.

За словами Ілони Надводської, керувати найстарішим коньячним підприємством країни їй допомагають знання всіх виробничих процесів — починаючи від дистиляції власних коньячних спиртів і закінчуючи розливом у пляшки коньяків під брендом "Шустов".

"Мені дуже імпонує філософія "Дао Toyota". Вона рекомендує виховувати лідерів, які досконально знають свою справу, сповідають філософію компанії і можуть навчити цьому інших, — говорить І. Надводська про один із своїх основних бізнес-принципів. — І як справжній "коньячний дім" ми культивуємо наставництво і спадкоємність".

Сьогодні Одеський коньячний завод — це найстаріше підприємство галузі. Понад 150 років тут виробляють відомі шустовські коньяки за класичною французькою технологією — з коньячних спиртів власного виробництва, які витримуються в справжніх дубових бочках від 3 до 50 (!) років.

На підприємстві працюють як молоді перспективні фахівці, так і професіонали з 50-річним досвідом, а також 20 трудових династій, які бережуть старі традиції і створюють нові. Так наприкінці 2013 року на честь 150-річчя заводу був відкритий перший і єдиний в Україні Музей коньячної справи Шустова, який вже став головним арт-кортом творчого життя Одеси.

Довідка: Одеський коньячний завод входить до складу найбільшого міжнародного алкогольного холдингу Global Spirits. Це найстаріше коньячне підприємство, засноване в 1863 році. На українському ринку продукція заводу представлена брендом "Шустов". Загальна потужність підприємства становить 100 дал чистого алкоголю на добу. Заводу належить найбільший в Європі парк дубових бочок — більше 15 000 одиниць.