Яшин: Доповідь про війну на Донбасі, над якою працював Нємцов, буде оприлюднена в квітні

Доповідь про участь російських військових у війні на Донбасі, над якою перед смертю працював російських опозиційний політик Борис Нємцов, буде оприлюднена до середини квітня

Про це на свої сторінці у "Фейсбуці" написав соратник Нємцова по партії РПР-Парнас Ілля Яшин, передає Еспресо.TV.

"Незважаючи на обшуки в квартирі та офісі Нємцова, в результаті яких слідчі вилучили його комп'ютери та документи, нам вдалося відновити значну частину матеріалів. Якісь документи залишалися в партійному штабі, куди слідчі не добралися, частина матеріалів зберігалася у помічників Бориса. Загалом, основа доповіді у нас на руках", - повідоми Яшин.

Він відзначив, що до нього звернулися люди з пропозицією допомогти в роботі над документом, який не встиг завершити Нємцов.

"Як тільки я оголосив про намір довести роботу Нємцова до кінця, мені стали писати різні люди з пропозицією допомоги. У підсумку нам вдалося створити сильний колектив авторів, які вже приступили до роботи. Не буду поки називати прізвища, щоб їх не відволікали і не смикали дзвінками. Скажу тільки, що до справи підключилися дійсно компетентні експерти, включаючи людей з досвідом роботи в уряді і журналістів, відомих завдяки резонансним розслідуванням.

Ми спланували кілька поїздок з метою збору додаткових матеріалів для доповіді. Знову ж таки - не буду розкривати всі деталі, але це ті відрядження, які планував Нємцов", - розповів російський політик.

Він висловив сподівання, що роботу над доповіддю "Путін. Війна" буде завершено протягом місяця - до середини квітня.