Кримському татарину, затриманому у "справі 26 лютого", дали два місяці арешту

Сьогодні Київський районний суд Сімферополя виніс рішення про арешт на два місяці кримськотатарського активіста Талята Юнусова, якого затримали 11 березня у "справі 26 лютого"

Про це заявив адвокат активіста Джеміль Темиш, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Крим.Реаліі".

За його словами, захист вже готує апеляційну скаргу на дане рішення.

"Ми вважаємо, що для такої суворої міри запобіжного заходу відносно Юнусова немає підстав. Він визнав, що брав участь у мітингу, але не більше. Ніяких підстав для його арешту немає. Фактично утримання його під вартою є не забезпеченням належного процесуального проведення, а фактично заходом впливу для того, щоб отримати необхідні свідчення", - сказав адвокат і повідомив, що апеляційна скарга буде подана протягом трьох діб.

Він зазначив, що у Талята Юнусова трирічна донька.

Вранці в середу, 11 березня, в селі Яструбівка Красногвардійського району був затриманий Талят Юнусов 1984 року народження. За словами його батька, в 7 ранку в будинок увірвалися озброєні люди в масках. Хлопця забрали до Сімферополя на допит по "справі 26 лютого". Після затримання в його будинку провели обшук.

До цього, 6 березня, у даній справі був затриманий і вивезений з Керчі до Сімферополя, в Слідчий комітет, Асан Чаруха. Після багатогодинного допиту чоловіка відпустили.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року під кримським парламентом відбувся масштабний мітинг противників та прихильників відділення Криму до Росії. У числі перших були кримські татари, представники Меджлісу і проукраїнські активісти, їм протистояли проросійські активісти, яких організували лідери "Русского единства" на чолі з Сергієм Аксьоновим, який зараз очолює кримський уряд.