Захист Савченко поскаржився у прокуратуру на недопущення до неї українських лікарів

Захист українського штурмана Надії Савченко, яку утримують у Росії, звернулися зі скаргою у російську Генпрокуратуру на дії Служби виконання покарань (ФСВП) щодо недопущення до Савченко українських лікарів

Про це повідомили адвокати Надії Савченко Микола Полозов та Марк Фейгін сьогодні у "Твітері", передає Еспресо.TV.

"Ми пишемо скаргу до Генеральну прокуратуру Росії через електронну форму на сайті на дії ФСВП, яка не допустила українських лікарів до Савченко", – написав Фейгін.

Пізніше Полозов повідомив, що скарга вже надіслана.

Нагадаємо, 12 березня російська сторона дала згоду на огляд Надії українськими лікарями, незважаючи на ці домовленості, українських медиків не впускали у московське СІЗО.  Через 8 годин марного чекання  українські лікарі змушені були поїхати в готель, так і не дочекавшись дозволу на зустріч із бранкою.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО від літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

Федеральна служба Росії з виконання покарань заявила, що Савченко погодилася вживати курячий бульйон. Наступного дня захисники народного депутата України Савченко заявили, що вона буде виходити з голодування збалансованою дієтою і відмовляється вживати бульйон.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.