Оголошений ГПУ в розшук екс-регіонал перебуває в комі

Володимир Демидко переніс обширний інфаркт, наразі його стан стабільно важкий

Депутат від "Партії Регіонів" Володимир Демидко, оголошений Генпрокуратурою в розшук 13 березня, вже тривалий час перебуває в комі, повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на прес-службу "Партії регіонів".

"В розшук оголошений колишній народний депутат України Володимир Миколайович Демидко, тривалий час перебуває на лікуванні у Феофанії після перенесеного обширного інсульту. В даний час стан Демидко характеризується як стабільно важкий, він досі не вийшов з коми", - йдеться у повідомленні прес-служби "Партії Регіонів". Також додають, що в такому стані розшукуваний "навряд чи може ховатися або тікати від правосуддя".

Через стан здоров'я Демидко не може бути учасником слідчих дій. 

13 березня ГПУ оголосила в розшук п'ятьох колишніх депутатів Ради. Серед них депутати від "Партії Регіонів" і КПУ Володимир Демидко, Андрій Пінчук, Станіслав Скубашевський, Ярослав Сухий і Олександр Зубчевський. Вони були членами Лічильної комісії Верховної Ради і звинувачуються в зловживанні повноваженнями і службовому підробленні під час організації і проведення голосування за законопроекти, які забороняють мирні протести, що згодом стали відомими, як "диктаторські закони 16 січня".