Польський журналіст: Тепер ми бачимо нову Україну - це феномен

Польський дисидент і публіцист Міхнік упевнений, що зараз Україна отримала значний моральний і політичний авторитет для світу

Про це польський журналіст, дисидент, публіцист, один із ідейних натхненників "Солідарності" Адам Міхнік розповів у програмі "Вечір із Миколою Княжицьким" на Еспресо.TV.

Кажучи про агресію Росії, Міхнік зазначив, що цю пастку Путін зробив сам для себе. "Ніхто його не провокував. Я був упевнений, що Янукович підпише Асоціацію з ЄС, тому що я не думав, що він такий дурень, що не підпише! Звичайно, може бути, що його залякав Путін, але я також не думав, що і Путін такий дурень!" – наголосив він.

Також він додав: "Я думаю, що практично ми побачили, що це була "фелікс кульпа" Януковича для України і для українського суспільства, народу, держави. Тому що тепер ми бачимо нову Україну - це феномен. Тепер очевидно для всього світу те, що написав Кучма: Україна - не Росія, це очевидно для всіх уже! І це фантастика. Ніколи Україна не мала такого значення для світу і такого авторитету морального і політичного".