Путін зізнався, що направив ГРУ і морпіхів до Криму для роззброєння армії України

Президент Росії Володимир Путін підтвердив, що сили ГРУ та морських піхотинців направляли до Криму для роззброєння української армії

Про це він сказав у коментарі до фільму "Крим. Шлях на Батьківщину" в ефірі телеканалу "Росія 1", передає Еспресо.TV з посиланням на РИА-Новости.

"Для того, щоб блокувати і роззброїти 20 тисяч осіб, звичайно, потрібен певний набір особового складу, і не просто за кількістю, але і за якістю. Потрібні були фахівці, які вміють це робити. Тому я дав доручення і вказівки міністерству оборони, чого приховувати, під виглядом посилення охорони наших військових об'єктів у Криму перекинути туди спецпідрозділ головного розвідуправління і сили морської піхоти, десантників", - сказав він.

"Нам ні в якому разі не можна було допустити кровопролиття. І важливо було забезпечити людям, як я вже сказав, можливість висловити свою волю", - підкреслив президент Росії.

Говорячи про спілкування із західними лідерами, Путін зазначив, що американські колеги під час спілкування прямо говорили, що блокуються українські військові підрозділи. "Я сказав, що військових підрозділів вже немає. Є група людей, військовослужбовців без зброї, їм нічого не загрожує, і ми зробимо все, щоб ніяких ексцесів, пов'язаних із застосуванням зброї, не відбулося. Це вже не збройні сили, це все-таки щось інше ", - зазначив Путін.

Зазначимо, документальний фільм "Крим. Шлях на Батьківщину" розповідає про підготовку та процес анексії півострова з використанням коментарів Володимира Путіна. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вже заявив, що цей фільм може бути використаний як доказ у суді в Гаазі.