Україні потрібні радикальні зміни, - з’їзд партії Ляшка

Фракція Радикальної партії не буде виходити з парламентської коаліції - таке рішення прийняли делегати позачергового з’їзду партії в Києві

У роботі з’їзду взяли участь майже 900 делегатів із усіх областей України, а місце його проведення можна вважати символічним - Київський будинок офіцерів, поряд із сакральними місцями подій Революції Гідності, та і в усіх виступах звучали заклики до підтримки української армії як головної запоруки безпеки держави.

РПЛ оголосила мобілізацію членів партії для боротьби із зовнішнім та внутрішнім ворогом. Лідер партії Олег Ляшко прозвітував про роботу фракції у Верховній Раді. Серед основних досягнень - захист соціальних стандартів, виділення бюджетних коштів на добудову лікарні Охмадит, визнання Росії агресором, позбавлення посад і привілеїв Віктора Януковича та його соратників, які голосували за диктаторські закони 16 січня. 

Пріоритетами у роботі партії делегати назвали підтримку української армії, розвиток економіки і національного виробництва, боротьбу з корупцією, націоналізацію майна олігархів. «Основне завдання Радикальної партії - захист соціальних, трудових, економічних прав громадян» - заявив у своєму виступі О.Ляшко. У зв’язку з цим фракція РПЛ ініціює невідкладне внесення змін до Державного бюджету для індексації зарплат і пенсій та дотацій для найменш захищених громадян.

Делегати з’їзду дали жорстку оцінку діям окремих членів уряду та закликали до зміни міністрів екології, інфраструктури, палива та енергетики. Також пролунали заклики до відставки Начальника Генерального Штабу та Голови Нацбанку. 

Олег Ляшко оголосив резолюцію з’їзду із вимогами партії до конституційної реформи: унітарність держави, українська мова як єдина державна, децентралізація влади, ліквідація місцевих державних адміністрацій, проте ніякого особливого статусу для Донбасу. Також, партія продовжує наполягати на припиненні дуалізму у виконавчій владі. Уряд повинен формувати прем’єр міністр - лідер партії, яка перемогла на виборах, і нести повну політичну відповідальність за діяльність такого уряду.

Делегати також обрали керівні органи партії та обговорили питання підготовки до місцевих виборів.