Ксенія Собчак "за рекомендацією спецслужб" поїхала з Росії

Телеведуча Ксенія Собчак на деякий час виїхала з Росії. Рішення покинути країну прийнято за рекомендацією спецслужб

Свій намір Ксенія Собчак озвучила ще в минулу п'ятницю, 13 березня, під час вечері в честь виходу першого номера журналу L`Officiel під її керівництвом, передає Еспресо.TV з посиланням на "Комерсант".

Видання зазначає, що вечеря на честь виходу журналу проходив в ресторані ЦДЛ. На захід Собчак прийшла в супроводі свого чоловіка Максима Віторгана, а також двох охоронців.

"Скасувати прем'єру вистави "Одруження" у Театрі націй (Собчак грає в ньому разом зі своїм чоловіком) я не могла, як і цю вечерю, але завтра ж (14 березня) покину Росію на деякий час", - сказала Собчак. Близькі друзі неофіційно пояснювали виданню, що їде вона за рекомендацією спецслужб.

Газета нагадує, що після вбивства політика Бориса Нємцова в пресі з'явилися дані про існування так званих розстрільних списків, у яких поряд з іншими відомими політиками та журналістами фігурує прізвище Собчак. Пізніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав абсурдом чутки про існування такого списку.

Сама Собчак в день похорону Нємцова заявила про погрози на свою адресу. Вона повідомила, що на виході з центру Сахарова, де проходила церемонія прощання, до неї і до головного редактора "Ехо Москви" Олексія Венедиктова підійшов чоловік і сказав: "Майте на увазі - ви наступна, Ксеніє", - написала вона раніше у своєму Twitter.