Путін бреше про навчання українських солдат у Польщі, - Семоняк

У Варшаві спростували звинувачення президента Росії Володимира Путіна, ніби в Польщі проходили тренування українські військові чи активісти Майдану

Про це заявив віце-прем’єр і міністр оборони Польщі Томаш Семоняк, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"Володимир Путін бреше, українські солдати в Польщі не навчалися", – сказав Семоняк. За його словами, такі висловлювання з’являються не вперше, будуть з’являтися й далі і є елементом російської тактики у пропагандистській війні, яку веде Москва.

Семоняк наголосив, однак, що слова президента Росії його "негативно здивували".

А речник Міністерства закордонних справ Польщі Марцін Войцеховський написав у твітері, що в заявах про те, що активісти Майдану проходили навчання та отримали обладунки в Польщі, "немає ні краплі правди".

"Це виключно елемент пропагандистсько-інформаційної війни", – написав він.

Нагадаємо, у документальному фільмі телеканалу "Росія 1" "Крим. Шлях на батьківщину", який був показаний 15 березня, Путін заявив, що активістів Майдану готували при посередництві США в західній Україні, Литві та Польщі. Окрім того, він прямо заявив, що рішення окупувати український Крим ухвалив він сам. В Україні ці заяви російського керівника розцінили як його зізнання у міжнародному злочині, яке Київ має намір передати до майбутнього процесу над російським керівництвом у Міжнародному кримінальному суді.