У Росії двоє робітників намагались вкрасти 5 тонн міді з термоядерної установки

Двоє робітників з Молдови зняли мідь з унікальної термоядерної установки в Національному дослідницькому центрі (НДЦ) "Курчатовський інститут" в Москві

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерела у правоохоронних органах, передає Еспресо.TV.

За даними співрозмовника агентства, з 3 по 13 березня двоє робітників, громадян Молдови, зняли з експериментальної термоядерної установки "Токамак Т-15" в Науково-дослідному центрі "Курчатовський інститут" мідні шини.

Кольоровий метал працівники сховали в різних місцях в одній з будівель НДЦ, щоб потім винести його і продати. Однак співробітники служби безпеки помітили зникнення металу і звернулися в правоохоронні органи.

Перевірка показала, що мідь викрали двоє робітників, які мали доступ до установки. Вони діяли разом зі співучасниками, особи яких встановлюються.

За деякими даними, за 10 днів підозрювані зняли 5 тонн мідних шин. Обидва зловмисники затримані, вони стали фігурантами кримінальної справи за статтями 30 і 158 КК РФ (спроба крадіжки). Ведеться пошук співучасників злочину.

Згідно з інформацією на сайті "Курчатовський інститут", експериментальна термоядерна установка "Токамак Т-15" є однією з найбільших у світі.