В німецькому парламенті обговорюють можливість покарання за підтримку терористів на Донбасі

Ряд депутатів бундестагу зажадав від спецслужб Німеччини зібрати повну інформацію про кількість німецьких громадян, які воюють на боці проросійських терористів на сході України, і способах їх вербування

Зокрема, голова парламентського комітету з внутрішньої політики Вольфганг Босбах заявив у понеділок, 16 березня, газеті Die Welt, що необхідно вивчити представлені виданням дані про участь громадян Німеччини в українському конфлікті, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

За словами Босбаха, зараз потрібно перевірити, "чи є загроза внутрішній безпеці" від тих осіб, які повертаються в Німеччину з бойових дій на Донбасі. Він також додав, що правоохоронні органи Німеччини повинні прояснити, чи можна притягнути таких громадян до відповідальності як членів або прихильників терористичних організацій, а також довести склад злочину.

У той же час заступник голови фракції "Зелених" у бундестазі Костянтин фон Нотц відзначив проблематичність винесення покарань для співгромадян, що воювали в Україні. За його словами, якщо проти них "немає конкретних звинувачень, такими випадками повинні займатися органи юстиції". Крім того, представник парламентської опозиції підкреслив, що "було б невиправдано записувати людей, що повернулися з Донбасу, до носіїв загрози для внутрішньої безпеки Німеччини".

Нагадаємо, раніше Die Welt повідомила, що на Донбасі воюють близько 100 громадян ФРН. Більшість з них - переселенці з республік колишнього Радянського Союзу, деякі пройшли службу в рядах бундесверу.