Як російські депутати добивалися визнання "ЛНР" серед папуасів

Депутати російської Думи від "Єдиної Росії" Олег Савченко та Олександр Сидякін вирішили розширити діяльність російського парламенту на ще не охоплені регіони

Ледь повернувшись з Антарктиди, вони вирушили в Індонезію до папуасів, що проживають на кордоні з Папуа-Новою Гвінеєю, щоб переконати їх підтримати "Луганську Народну Республіку", передає Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

Видання запевняє, що депутатам "вдалося організувати масову підтримку місцевими племенами політики "ЛНР" - російські депутати домоглися визнання "ЛНР" істеблішментом племен, а прапор самопроголошеної республіки встановили майже що на найсвятішому для місцевих жителів місці".

Депутати ж заперечують, що їздили в Індонезію. Однак у розпорядженні видання є добірка фотографій, на яких зображені російські парламентарі в оточенні представників індонезійських племен. Крім того, інформацію про подорож парламентаріїв підтвердили як в російському, так і в індонезійському посольствах. Туристам навіть були призначені два перекладачі.

Нагадаємо, що на початку січня Сидякін і Савченко зникли під час сходження на пік Вінсона в Антарктиді. Тоді вони зазнали критики за те, що не попередили про екстремальний відпочинок і порушили правила секретності (депутати мають доступ до держтаємниці).