Захист Дадаєва стверджує, що підозрюваний у вбивсті Нємцова має алібі

Адвокат Заура Дадаєва, головного фігуранта справи про вбивство опозиційного російського політика Бориса Нємцова, стверджує, що його підзахисний має алібі

Про це повідомив захисник Дудаєва Іван Герасимо, передає Еспресо.TV з посиланням на "РБК".

За його словами, його клієнт на момент убивства перебував в іншому місці.

Зокрема, в Москву Дадаєв приїжджав час від час в особистих справах і залишався в столиці РФ по кілька днів. У ніч вбивства Нємцова Дадаєв, хоч і перебував у Москві, але був зовсім в іншому місці, розповів захисник.

Більш конкретні деталі адвокат повідомити поки відмовився.

Раніше про наявність алібі заявляв інший фігурант справи - Темірлан Ескерханов. На засіданні Басманного суду Москви, який вирішував питання про його арешт, він повідомив, що в момент вбивства був у нічному клубі, де працює охоронцем.

Його адвокат Роза Магомедова підтвердила, що у сторони захисту є відеозапис з камери спостереження, де видно, що за п'ять хвилин до вбивства Нємцова Ескерханов був на роботі, і щоб дістатися звідти до Москворіцького мосту в центрі Москви, навіть на машині потрібно понад 15 хвилин.

Адвокат Хамзата Бахаєва Софія Рубаська також заявляла, що її довіритель перебував в іншому місці і це може підтвердити його дружина, разом з якою він був. Але його конкретне місце перебування адвокат не розкрила. Інші фігуранти справи, брати Анзор і Шагід Губашеви, заперечують провину, але про алібі поки нічого не говорять.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий пострілами в спину пізно ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в безпоседній близькості до Кремля. П'ятьох підозрюваних заарештували 8 березня, шостий підозрюваний у вбивстві, Беслан Шаванов, підірвав себе гранатою при спробі затримання його силовикамиу Грозному.

Сьогодні вранці російські ЗМІ поширили інформацію з посиланням на свої джерела, що слідчі підозрюють у вбивстві Нємцова єдиного свідка трагедії, подругу політика Анну Дурицьку.

Зазначимо, що сьогодні народний депутат України Вадим Денисенко висловив думку, що Кремль будь-що намагатиметься притягнути Україну до вбивства Нємцова.

Загалом у справі проходять п'ять чоловік. На думку слідчих, безпосереднім виконавцем вбивства був колишній заступник командира чеченського батальйону "Північ" Заур Дадаєв. Спочатку він дав свідчення, проте пізніше від них відмовився. За даними РБК, останні півроку Дадаєв жив у Москві.