Антимонопольний комітет рекомендує виробникам не "задирати" ціни на хліб

Антимонопольний комітет України рекомендував 78 суб'єктам господарювання утриматися від необґрунтованого підвищення оптово-відпускних цін на хліб і хлібобулочні вироби

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Також органи Антимонопольного комітету розпочали розгляд справ про порушення ВАТ Київхліб і ВАТ Теремно Хліб законодавства про захист економічної конкуренції, а саме - зловживання монопольним становищем на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів.

На сьогодні відпускні ціни (без торгової надбавки) ПАТ Київхліб були знижені і складають в порівнянні з 13 березня 2015: хліб український - 6,90 грн (8,58 грн - попередня ціна); батон нарізний - 5,34 грін (7,20 грн); хліб пшеничний - 5,64 грн (7,14 грн).

Крім того, АМКУ дав рекомендації 64 суб'єктам господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю соціально важливими продуктами харчування вжити заходів щодо недопущення необґрунтованого підвищення цін на продукти харчування. 28 молокопереробним підприємствам, які закуповують молочну сировину на території області, надано рекомендації утриматися від вчинення неконкурентних дій.