Близько 50 провокаторів намагалися розхитати ситуацію у Костянтинівці, - Аброськін

Сьогодні ввечері у Костянтинівці близько 50 осіб знову зібралися на місці ДТП з метою дестабілізації ситуації в місті

Про це повідомив начальник Донецької обласної міліції В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

За його словами, після "роз'яснювальної роботи" присутні розійшлися.

"Разом зі своїм заступником, полковником міліції Сергієм Князєвим виїхали на місце, провели роз'яснювальну роботу. Присутні розійшлися. Ще раз нагадав, правоохоронні органи займаються розслідуванням вчорашніх масових заворушень і покарання неминуче для організаторів і активних учасників", - написав Аброськін.

Нагадаємо, 16 березня вдень у місті Костянтинівка на Донеччині БМД під керуванням українських військовослужбовців спричинила ДТП. При цьому було смертельно травмовано 8-річну дівчинку, а жінка та інша дитина - госпіталізовані. Суд застосував запобіжний захід до солдата-винуватця дорожньо-транспортної пригоди у вигляді тримання під вартою. Генштаб відсторонив від посади комбата на час розслідування смертельного ДТП. Також влада пообіцяла, що Міноборони виплатить компенсацію родичам загиблої дівчинки.

Військовослужбовець, який у понеділок на броньованому тягачі МТ-ЛБ збив на смерть 8-річну дівчинку в Костянтинівці, за попередньою інформацією, був у нетверезому стані.

Натомість співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов завив, що Росія використовує в Костянтинівці дестабілізаційні заході, розраховані на загострення ситуації на території, підконтрольній Україні. Як доказ він навів приклад, що мітингуючі місцеві мешканці дуже скоро забули про загиблу в ДТП дівчинку, натомість вимагали виводу українських військ з міста.