На Житомирщині СБУ затримала пропагандиста "ДНР" та "ЛНР"

Управлінням СБ України в Житомирській області припинено протиправну діяльність адміністратора соціальних груп у мережі інтернет, який відкрито закликав до підтримки злочинних дій терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР"

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-центрі СБУ.

Встановлено, що місцевий мешканець активно розповсюджував інформаційні матеріали антиукраїнського і сепаратистського характеру з російських пропагандистських ЗМІ, зокрема, спрямованих на зрив мобілізаційних заходів у нашій державі. Він також закликав надавати фінансову підтримку "ДНР" і вказав реквізити банківського рахунку для перерахування коштів на створення "авіації" бойовиків.

Під час санкціонованого обшуку помешкання правопорушника вилучено два комп’ютери, за допомогою яких адмініструвалися протерористичні групи та поширювалися інформаційні матеріали антиукраїнського характеру.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за фактом сприяння діяльності терористичній організації у вигляді інформаційного забезпечення та підтримки, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. ‪