Росія хоче виклянчити у Європейської федерації гандболу матч з Україною в Підмосков'ї

Федерація гандболу Росії (ФГР) планує ще раз попросити Європейську федерацію гандболу (ЄГФ) провести матч відбіркового турніру чемпіонату Європи між збірними Росії та України в Чехові, повторно відправивши лист з гарантіями безпеки

Про це заявив генеральний директор ФГР Едуард Кокшаров, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

"Ми розглядаємо питання про повторне звернення в Європейську федерацію гандболу з проханням проведення матчу з Україною на території Росії. Зараз обговорюємо ситуацію з виконуючим обов'язки головного тренера нашої команди Дмитром Торговановим, коли краще зіграти - 28 квітня, саме на цю дату спочатку переносили гру, або у червні. Він вважає, що все-таки краще провести гру в червні, оскільки більше часу на підготовку. Думаю, що до кінця тижня ми якось відреагуємо (листом в ЄГФ). Наша позиція однозначна - гра повинна відбутися на території Росії. Ми повністю готові забезпечити безпеку", - каже Кокшаров.

Матч групи 5 відбіркового турніру чемпіонату Європи-2016 між збірними Росії та України повинен був відбутися в жовтні минулого року в Чехові. Потім ЄГФ перенесла гру на 28 квітня з міркувань безпеки. При цьому озвучувалася ідея провести зустріч у Бресті.

Як уже повідомлялося, минулого тижня ЄГФ перенесла зустріч на червень.

Збірна Росії з двома очками посідає друге місце в групі 5. Команда України, яка не набрала жодного очка, розташовується на четвертій сходинці турнірної таблиці.