Російські "Іскандери" біля кордону - це спроба тиску на ЄС, - Копач

Путін хоче вплинути на результати рішення Європейської ради 19-20 березня щодо санкцій проти Росії перекиданням ракетних комплексів "Іскандер" до Калінінградської області і бомбардувальників Ту-22М3 у Крим

Про це у вівторок під час прес-конференції у Варшаві заявила прем’єр-міністр Польщі Ева Копач, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Я переконана, що Росія такого роду жести виконує для того, щоб перед особливою подією, якою буде Європейська рада 19-20 березня, трохи вплинути на її рішення. А це рішення стосуватиметься продовження санкцій, або у випадку зриву мирного вирішення (ситуації в Україні – ред.) і проблем з виконанням Мінську-2 – накладення додаткових, вже більш відчутних економічних санкцій на Росію",- наголосила Копач.

Вона підкреслила, що зараз політики усієї Європи та світу уважно слідкують за діями Росії після підписання Мінських домовленостей.

"Я переконана: те що зараз відбувається уважно відслідковується збройними силами на відповідних рівнях, це все моніториться – наприклад надзвичайно висока активність в Балтійському морі так у повітряному просторі, за якою ми спостерігали вже упродовж тривалого часу",- зазначила глава польського уряду.

Нагадаємо, як повідомлялося, Росія перекидає під Калінінград ракетні комплекси "Іскандер". Раптова перевірка боєготовності Північного флоту, ряду підрозділів Західного військового округу і ПДВ розпочалася напередодні і триватиме до 21 березня. У ній беруть участь 38 тис. військових, 3,36 тис. одиниць озброєння і військової техніки, понад 55 бойових кораблів і підводних човнів, а також 110 літаків і вертольотів.