Розгляд апеляції у справі Пукача перенесли на 20 квітня

Апеляційний суд Києва продовжить розгляд апеляцій на вирок головному фігуранту вбивства журналіста Георгія Гонгадзе екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу об 11.00 20 квітня

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні у вівторок у зв'язку з тим, що, згідно з інформацією Генеральної прокуратури України, комісія, яка повинна зняти гриф секретності з даної справи, ще цього не зробила, їй необхідний термін до 6 квітня, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

29 січня 2013 Печерський райсуд Києва засудив екс-главу департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Пукач позбавлений звання генерал-лейтенанта, а також зобов'язаний виплатити дружині журналіста Мирославі Гонгадзе 500 тис. грн, а також 100 тис. грн журналісту Олексію Подольському.

В даний час на розгляді Апеляційного суду Києва знаходяться апеляція на вирок Печерського райсуду. Поки скарги не розглянуті, вирок не вступив у законну силу.

У грудні 2014 року Генпрокуратура виступила за відкритість судового процесу по апеляції на вирок Пукачу. Служба безпеки України також виступила за розсекречення судових слухань за участю Пукача, засудженого за вбивство журналіста Гонгадзе.

Апеляційний суд Києва 6 лютого прийняв рішення про відкритий режим слухання апеляцій на вирок Пукачу.

12 березня цього року комісія МВС зняла гриф "секретно" з близько 80 носіїв інформації в рамках розслідування кримінальної виробництва, фігурантом якої є Пукач.