Як проходять будні першого кінотеатру українського фільму "Ліра"

Касові збори за перші десять днів склали близько 15 тис. грн., і ті, хто розбирається професійно в питаннях кінопрокату, розуміють, що це успіх

Кінотеатр українського фільму "Ліра", відкритий на базі київського кінотеатру імені Чапаєва, користується успіхом у глядачів: публіка регулярно відвідує покази і бере активну участь у дискусіях з українськими кінематографістами, повідомляє Сultprostir.

Минули перші два тижні прокат-марафону. Кінотеатр українського фільму "Ліра" розвивається. Покази йдуть п'ять днів на тиждень. За цей час було продемонстровано 27 стрічок.

Один з організаторів кінотеатру "Ліра" Дмитро Томашпольський зазначає, що середня відвідуваність сеансів - 20-30 глядачів. Буває, що в залі присутні всього 2-3 глядача. І в цьому випадку сеанс не скасовується.

За словами директора кінотеатру, касові збори за перші десять днів склали близько 15000 гривень. Ті, хто розбирається професійно в питаннях кінопрокату, розуміють, що це успіх. Однак, святкувати перемогу рано. 

"Сенс прокат-марафону сучасного українського кіно саме в регулярності та тривалості за принципом репертуарних театрів. Найближчим часом, окрім вже традиційних сеансів у четвер, "Музею кіно" з Володимиром Войтенком і творчих зустрічей з режисерами представлених фільмів щоп'ятниці, планується ще два сеанси. По понеділках – "Нове документальне кіно України" з представленням авторів і обговоренням фільмів. По суботах – "Молоде кіно України", яке також представлять публіці автори. Радіємо, що оголошено конкурс на кращу рецензію на фільми репертуару "Ліри". Сподіваємося на появу цілої хвилі нової української кінокритики і кіножурналістики", - поділився з Дмитро Томашпольський, один з організаторів кінотеатру "Ліра".