Аваков оголосив "голосування симпатій" щодо нових патрульних авто

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков голосив "Голосування симпатій" із вибору найкращого маркування нових патрульних автомобілів

Про це глава МВС повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

За його словами, виставка зразків патрульних машин з варіантами маркування, а так само "Голосування симпатій" буде проходити щодня з 7:00 до 20:00 у Києві на Майдані Незалежності з боку Головпоштамту.

"Голосування симпатій" з вибору найкращого зразка маркування автомобілів для нової патрульної служби триватиме тиждень - з 19 по 26 березня.

Бюлетень для голосування можна отримати на місці у співробітників МВС, які супроводжують виставку.

Крім того, міністр оголосив про відкриття о 20:30 віртуального голосування на сайті МВС або на сторінці МВС у "Фейсбуці".

"Хочу зазначити, що голосування має консультативний характер і його результати не стануть остаточними, тому що, крім суто естетичного аспекту, є ще нормативи і правила, які повинні бути дотримані. Однак експерти МВС обов'язково врахують результати голосування як один із найбільш значущих чинників вибору", - зауважив Аваков.

Міністр також додав, що після підбиття підсумків та прийняття рішення, МВС планує оголосити конкурс на виготовлення комплектів маркування.

"Це буде досить серйозне замовлення, тож виробникам варто звернути увагу і запропонувати нам гарне співвідношення ціни і якості", - зазначив Аваков.

Глава МВС наголосив, що автомобіль повинен бути функціональним і, головне - виглядати "по-дружньому". Автомобіль повинен бути помітний здалеку навіть у темний час доби і в погану погоду, забезпечувати можливість ідентифікації, викликати позитивні асоціації.

Також Аваков повідомив, що з понеділка вже почалися заняття з інтенсивного курсу - "перша група пройшла тест майбутніх патрульних!" 

Міністр пообіцяв, що вже у червні в Києві стартує нова патрульна поліція.

Нагадаємо, раніше міністр МВС Арсен Аваков представив дизайн оформлення оперативного автомобіля для нової патрульної поліції, яка зараз формується для Києва.