Будинок Канта у Калінінградськй області віддано на поталу вандалам

У Калінінградській області невідомі хулігани осквернили будинок всесвітньо відомого німецького філософа Іммануїла Канта.

Вандали обписали написами стіни всередині і зовні будівлі, розташованої в селищі Веселівка Черняхівського району, - повідомляє ЕспресоTV з посиланням на Newsru.

Зокрема, на фасаді будинку вони залишили напис "Кант - лох". За даними місцевих журналістів, будівлю обмалювали за допомогою балончиків з фарбою і інших підручних засобів.

Крім цього, в 200 метрах від будинку журналісти помітили палаючу траву і висловили побоювання, що полум'я може охопити будівлю, яка є пам'яткою культури. Такий статус йому було присвоєно в минулому році, коли в усьому світі відзначали 290 років з дня народження Канта (12 лютого) і 210 років з дня його смерті (22 квітня).

Тоді навколо будівлі також розгорівся скандал. Преса повідомила, що будинок великого філософа розсипається по цеглинах і в ньому оселилися бомжі. Після цього влада Калінінградській області викупили будинок у приватного власника і вирішили провести в ньому реконструкцію і зробити музей, а навколо створити історико-культурний комплекс під назвою "Кант-резиденція". Передбачалося, що вона буде відкрита вже цього року. При цьому губернатор Микола Цуканов заявляв, що "проблем з фінансуванням" у створюваного музею не буде.

Влітку 2014 на сайті уряду Калініградской області було вивішено оголошення про пошук доглядача для майбутнього музею. Незважаючи на це, будиночок Канта досі ніким не охороняється. Як передає кореспондент, ознак відновлення або консервації об'єкта не виявлено. За словами місцевих жителів, періодично в будиночку вченого збираються п'яні компанії. Журналісти стверджують, що з будівлі зникла частина внутрішнього оздоблення. Сам будиночок раніше вимагає серйозної реконструкції і поступово руйнується.