Лія Ахеджакова: Середовище в Росії заражене пропагандою

Російська акторка розповіла, що отримувала листи з погрозами

Відома російська актриса, яка підтримує Україну, Лія Ахеджакова розповіла в інтерв’ю "Німецькій хвилі" про свою думку щодо свободи, сильної влади та насадження агресії в Росії, передає Еспресо.TV.

Кажучи про свободу мисленнями та про нинішню російську владу, Ахеджакова зазначила, що "величезна кількість населення не хоче думати: воно обходиться тільки пропагандою, а пропаганда дуже отруйна". 

На питання журналіста, чи можливо навчити свободі, актриса відповіла: "Повітря заражене! Середовище, в якому ми живемо, заражене пропагандою. Атмосфера така, що люди, як тварини, заражені інстинктом ненависті один до одного, інстинктом загнати всіх в один ряд, щоб всі крокували в ногу, не сміли інакше ходити, не сміли інакше думати, не сміли інакше дихати! Це дуже нагадує 30-ті роки Європи. Це дуже небезпечно".

Вона зазначила, що росіян вже привчили, що їх обманюють. Щодо свого ставлення до російського народу, Ахеджакова зауважила, що не може однозначно відповісти. "Не знаю! Є натовп, а є серйозні люди, які думають", - сказала вона.

Ахеджакова також повідомила, що отримувала листи з погрозами. "Залякують Пархоменка! Так само і з Ксюшею Собчак. І я теж отримувала такі листи… І, повірте, після них живеться дуже нервово!" – сказала вона.

Ахеджакова також додала, що в сучасному російському суспільстві атмосфера істерії та ненависті. "Агресія! Страшна агресія, яку насаджують. У рамках державної політики!", - зазначила актриса.