У ході протестів у Франкфурті поранено вже 230 людей

У Франкфурті-на-Майні на вулиці вийшли вже 17 тисяч протестувальників, 230 людей з обох боків уже поранено

За даними поліції, кількість  маніфестантів до вечора середи у центрі міста зросло до 17 тисяч, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ"

Ще вранці учасників руху Blockupy, які вийшли на вулиці з протестом проти відкриття нової штаб-квартири Європейського центробанку, становило 6 тисяч. Здебільшого демонстранти поводяться мирно, проте в їхніх рядах є ті, хто підбиває до безпорядків. У сутичках постраждали вже більш як 230 осіб з обох боків.

Уряд ФРН засудив факти насильства. "Для федерального уряду право вільне, відкрито і мирно збиратися і так само проводити демонстрації - дуже висока цінність. Запеклі ж зіткнення або насильницьке зловживання правом на демонстрації шляхом організованого насильства - щось абсолютно інший, і федеральний уряд цей засуджує", - заявив на прес-конференції у Берліні прес-секретар канцлера Штеффен Зайберт.

У четвер ситуація у Франкфурті розглядатиметься на засіданні Бундестагу. 

Нагадаємо, у Німеччині у Франкфурті-на-Майні сьогодні проходять акції протесту, приводом для яких стала церемонія відкриття нового офісу Європейського центробанку (ЄЦБ).

Раніше повідомлялося, що у результаті зіткнень демонстрантів з поліцією у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) поранення отримали не менше 88 поліцейських.